Tharos

Tharos

 

Νέα επιδρομή αρκούδας στο Χρώμιο μετά από αυτή του Αυγούστου του 2019 όπου τότε κατασπάραξε 5 πρόβατα, ενώ έχει προκαλέσει ζημιές (σε στέγες) σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Τώρα, ένα χρόνο περίπου μετά και συγκεκριμένα

το βράδυ της Δευτέρας θύμα αρκούδας είναι 2 αρνιά (παραγωγής, 7 μηνών). Οι ανησυχίες των κτηνοτρόφων και όχι μόνο του χωριού είναι έντονες, καθώς κάτοικος είδε την αρκούδα με δυο αρκουδάκια... Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό το κακό μπορεί να γίνει από μέρα σε μέρα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Βασίλης Κουμπούρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: “όταν μια αρκούδα έχει μικρά, γίνεται περισσότερο επιθετική και επικίνδυνη. Μπορεί δηλαδή προκειμένου να φυλάξει τα μικρά της να επιτεθεί σε άνθρωπο. Η απόσταση από το μαντρί που συνέβη το γεγονός είναι μόλις ένα χιλιόμετρο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ κοντά στο χωριό”.

Θανάσης Τέγος

Εγγονός του πρώτου επαγγελματία μαραγκού του χωριού του, μυημένος και ο ίδιος στην τέχνη του ξύλου και στις ανάγκες που έχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος ένα μηχάνημα κατεργασίας ξύλου για παραγωγή χρηστικών αντικειμένων…

…και μέσω αυτού δημιούργησε μια ξύλινη πινακίδα για καφετέρια, μία ξύλινη κουτάλα ακόμη και ξύλινο ανάγλυφο της Μόνα Λίζα που αποτέλεσε μία πραγματική πρόκληση.

Ο λόγος για τον επί πτυχίω φοιτητή του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιο Παπαγεωργίου, ο οποίος υπό την επίβλεψη των διδασκόντων του τμήματος Σωτήρη Καραστεργίου τεχνολόγου και Θάνου Μακρή σχεδιαστή παρουσίασε μία εξαιρετική πτυχιακή εργασία.

Πρόκειται για την καινοτόμα πτυχιακή «Σχεδιασμός και κατασκευή μηχανήματος ταχείας προτυποποίησης χαμηλού κόστους». Ουσιαστικά, ο φοιτητής μόνος του «έφτιαξε» ένα μηχάνημα μηχανικής κατεργασίας ξύλου για παραγωγή χρηστικών αντικειμένων, από διάφορα είδη μασίφ ξυλείας ή επικολλητών.

Η εργασία παρουσίασε τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μηχανήματος χαμηλού κόστους, για την παραγωγή ξύλινων μικροαντικειμένων, χωρίς να διαφέρουν από τα υψηλού κόστους που προορίζονται κυρίως για επαγγελματική χρήση. «Αρχικά, η εργασία κάνει μία εισαγωγή για τις εργαλειομηχανές αλλά και την μέθοδο κατασκευής τους. Στη συνέχεια, δίνονται ιστορικά στοιχεία για το πώς ξεκίνησε και έφτασε στην τωρινή κατάσταση ο τρόπος λειτουργίας του μηχανήματος. Ακολουθεί ο σκοπός εργασίας δηλ. για ποιους λόγους έχει γίνει η εργασία αυτή. Τελευταίο θεωρητικό κομμάτι της εργασίας είναι η ανάπτυξη της ιδέας που εμπεριέχει την έρευνα αγοράς, ένα αναπόσπαστο κομμάτι σε τέτοιου είδους εργασίες, αλλά και ένας τρόπος επίλυσης πολλών προβληματισμών. Επίσης, έχει γίνει η παρουσίαση των κομματιών που είναι απαραίτητα για την κατασκευή, καθώς και των σκίτσων για την κατάληξη του τελικού σχεδίου. Επόμενο στάδιο η μοντελοποίησή του από εξειδικευμένο πρόγραμμα, κατάλληλο για τρισδιάστατα σχέδια. Πολλά από τα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για το «χτίσιμο» του μηχανήματος, είτε υπάρχουν στο εμπόριο, είτε δόθηκαν τα σχέδιά τους να κοπούν σε λέιζερ και να διαμορφωθούν όπου έπρεπε», περιγράφει ο επιβλέπων Σωτήρης Καραστεργίου.

Οδηγός… Do It Yourself για επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν κόστος

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Παπαγεωργίου «πολλές μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη απόκτησης ενός μηχανήματος CNC, αλλά το κόστος μιας τέτοιας αγοράς πολλές φορές είναι δυσβάστακτο. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, που μαστίζει τη χώρα μας, έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία μιας τέτοιας επένδυσης, καθώς και την προοπτική επέκτασή τους. Εξ αιτίας, λοιπόν, αυτής της κρίσης πολλά άτομα διαφεύγουν σε λύσεις που θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και να μειώσουν το κόστος για την επίτευξη του αρχικού τους σκοπού. Μία από αυτές τις λύσεις, που είναι και η πιο συχνή τα τελευταία χρόνια σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, είναι να φτιάχνει ο καθένας το δικό του μέσο για την ολοκλήρωση της ιδέας του. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται DIY = Do It Yourself, με την ελληνική ονομασία «Φτιάξε το μόνος σου». Ενας καλός οδηγός για την σωστή καθοδήγηση πλέον, είναι η πλατφόρμα Youtube. Ο καθένας μπορεί να δει διάφορα βίντεο σχετικά με τέτοιες κατασκευές, απλώς κάνοντας αναζήτηση τα τρία αυτά γράμματα (DIY). Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες και άλλες σελίδες που χρησιμοποιούν χομπίστες για τις δικές τους κατασκευές».

Μέσω της εργασίας του ο κ. Παπαγεωργίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr και της Ελένης Χάνου, δημιούργησε ταυτόχρονα έναν οδηγό «Do It Yoursfelf» για την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός πρωτότυπου μηχανήματος CNC σε μικρή κλίμακα για την παραγωγή μικρών αντικειμένων, και εν συνεχεία στην κατασκευή ενός μεγαλύτερης κλίμακας αναλόγως των απαιτήσεων.

«Σκοπός της εργασίας είναι η σωστή μέθοδος καθοδήγησης για την κατασκευή ενός χαμηλού κόστους μηχανήματος που προορίζεται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ανάγκη ένα τέτοιου είδους μηχάνημα και δεν δύνανται να αγοράσουν ένα τόσο ακριβό μηχάνημα. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι αυτές που ασχολούνται με μικροαντικείμενα μόδας, όπως για παράδειγμα γυαλιά, παπιγιόν, μανικετόκουμπα, κοσμήματα και άλλα, αλλά ακόμα και κάθε μορφής τέχνης με διάφορα σκαλιστά – ανάγλυφα έργα τέχνης, αναμνηστικά, μινιατούρες. Επίσης, ενδείκνυνται για χομπίστες οικιακής χρήσης, που θα παράγει κομμάτια υψηλής ακρίβειας στη λεπτομέρεια», σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου.

Αφιερωμένο στον παππού του

Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου αφιερώνει την πτυχιακή του εργασία στη μνήμη του παππού του, Παπά Αθανάσιου, που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, σε ηλικία 89 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβαδερό Κοζάνης και απέκτησε τρία παιδιά. Όντας αυτοδίδακτος, ασχολήθηκε με την τέχνη του ξύλου από πολύ μικρός και έγινε ο πρώτος επαγγελματίας «μαραγκός» του χωριού. «Η οικογενειακή μου επιχείρηση οφείλει την έναρξή της σε αυτόν, καθώς ο ίδιος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον πατέρα μου και τον θείο μου, οι οποίοι βελτίωσαν και εξέλιξαν την εργασία του. Στην πορεία, μύησε και εμένα στην εξοικείωση της τεχνικής του ξύλου, όπου πατώντας πάνω στην παράδοση αυτή θέλησα να εντάξω τις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη», αναφέρει ο συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Ξύλινη Μόνα Λίζα

Με την ολοκλήρωση του μηχανήματός του και προκειμένου να το δοκιμάσει για την αξιοπιστία του πριν διαθέσει την τεχνογνωσία σε επαγγελματίες της τέχνης του ξύλου, ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου αποφάσισε να κάνει τέσσερα πειράματα.

Το πρώτο αφορούσε στην κατασκευή μίας ξύλινης πινακίδας η οποία κοσμεί και προσδιορίζει τον εξωτερικό χώρο καφετέριας. Το δεύτερο ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευής μιας ξύλινης κουτάλας και το τρίτο ένα λογότυπο με την τεχνική «Engrave».

Πραγματική πρόκληση όμως για τον ίδιο και το πείραμα που έκρινε την καταλληλότητα του μηχανήματα για να ανταγωνιστεί τα επαγγελματικά ήταν η ανάγλυφη αποτύπωση σε ξύλο της Μόνα Λίζα.

«Η Μόνα Λίζα» είναι ένα από τα αγαπημένα μου έργα τέχνης και προσωπική επιλογή- πρόκληση για το μηχάνημα», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου ο οποίος χρειάστηκε 14 ώρες για την ξύλινη αποτύπωση της προσωπογραφίας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

 

 

Η Ο.Ε. Μαρμαρα Κοζάνης-Παπαθυμιόπουλος είναι μια δυναμική επιχείρηση μαρμάρου που ιδρύθηκε το 1979, δημιουργώντας μια σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα σε χώρο 10.000 τ.μ. (από τα οποία πλέον των 2.000 τ.μ. στεγασμένα) στο 12ο χλμ Σερβίων – Τρανοβάλτου, έχοντας ως βάση το αναγνωρισμένο μάρμαρο Τρανοβάλτου με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η εταιρεία δραστηριοποιείται με την εξόρυξη μαρμάρου με δυο λατομεία στο Τρανόβαλτο και ένα στον Ροδίτη Κοζάνης.

Είναι μια εξωστρεφής επιχείρηση που συμμετέχει σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις και προωθεί με απόλυτη επιτυχία το μάρμαρο Κοζάνης σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πέραν του γενικότερου αντικειμένου (δάπεδα, σκάλες, διάφορες μαρμάρινες κατασκευές κλπ), η εταιρεία έχει αποκτήσει εμπειρία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση στη Βυζαντινή αρχιτεκτονική, κατασκευάζοντας χειροποίητα βυζαντινά δάπεδα, ψηφιδωτά, κολώνες, κιονόκρανα, τέμπλα, μαρμάρινα θωράκια, επιγραφές κ.α., που διακοσμούν περισσότερους από 200 ιερούς ναούς και μοναστήρια στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αμερική.

Αυτές τις μέρες, αναφέρει το mikrovalto.gr, ολοκληρώνεται στις εγκαταστάσεις της μονάδας, η κατασκευή μαρμάρινου διακοσμημένου δαπέδου που προορίζεται για το μεγαλεπήβολο έργο της ανέγερσης του νέου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία της Κύπρου. Αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση του μαρμάρινου δαπέδου του ναού επιφάνειας πλέον των 800 τ.μ., από τα οποία τα 250 τ.μ. είναι μαρμάρινες καλλιτεχνικές συνθέσεις!

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο χώρο κατασκευής και σας μεταφέρουμε φωτογραφίες από τις -υπό ολοκλήρωση- εκπληκτικές συνθέσεις του έργου…

 

 

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του επιθετικού Ηλία Δούμα  θα απολαμβάνει για ακόμη μία χρονιά η Κοζάνη

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στην Κοζάνη  καθώς συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση του Αλέξη Αδαμίδη  για να προσφέρει στην Κοζάνη  και την ερχόμενη χρονιά στη  Γ ' εθνική κατηγορία

Την περασμένη σεζόν αποτέλεσε βασικό στέλεχος  και πρώτος σκόρερ στην εξαιρετική πορεία της  Κοζάνης  και έτσι αναμένεται να συνεχίσει!

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας

Η ΚΟΖΑΝΗ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της για μια ακόμη χρονιά με τον έμπειρο επιθετικό, πρώτο σκόρερ και αρχηγό της ομάδας μας Ηλία Δούμα. Ηλία σου ευχόμαστε καλή αγωνιστική σεζόν και καλή επιτυχία!

Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά οι 2οι αγώνες αξιολόγησης για την στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας για τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Το σωματείο μας συμμετείχε με έξι αθλητές που αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο για μια θέση στο Κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας.

Οι αθλητές μας που κατάφεραν να επιλεγούν είναι οι ήδη Παγκόσμιοι πρωταθλητές μας Γιώργος Μακρυγιάννης και Θεόδωρος Λαπίκωφ και οι αθλήτριές μας Βικτώρια Λαπίκωφ και Λεμονιά Μακρυγιάννη που στην πρώτη τους εμφάνιση τη φετινή χρονιά, κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του Εθνικού προπονητή.

Οι αθλητές μας Γιώργος Χαρισίου και Δημήτρης Σταυριανίδης πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση πολλά υποσχόμενη για το μέλλον τους, μιας και συναγωνίστηκαν με αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας και εμπειρίας.

Τους συγχαίρουμε για την εμφάνισή τους, το αθλητικό τους ήθος και την ανοδική τους πορεία.

Είμαστε σίγουροι πως η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά τους

Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, καλούνται όσοι από τα μέλη του σωματείου επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο διοικητικό συμβούλιο, να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους στον γραμματέα του σωματείου κ. Νικόλαο Τζήκα τηλ. 6945481539, 24610-40808

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ Κοίλων ξεκινώντας τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, ανανέωσε τη συνεργασία με τον τεχνικό Χάρη Βοριαζίδη. 

Η ανακοίνωση του Δ.Σ.

Αρχής γενομένης από τον προπονητή, η νέα οικογένεια του ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης ήρθε σε συμφωνία  και πάλι με τον Θεοχάρη Βοριαζίδη.

Έναν προπονητή με κύρος και εμπειρία και τον ευχαριστούμε πολύ.

Οι άνθρωποι της ομάδας του έχουν πλήρη εμπιστοσύνη και του εύχονται καλή τύχη στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει!!!

Η διοίκηση του Φ.Σ. Εορδαϊκός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Σπύρλε Γεώργιου από την ομάδα της ΑΕ Περδίκκα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση της ΑΕ Περδίκκα για την συνεργασία και ποιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Τιμωνίδη Ευστάθιο διότι βοήθησαν στην ολοκλήρωση της μετακίνησης του ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας.

Το πρώτο βήμα για τη σύσταση της Π.Α.Ε. της Α.Ε. Ποντίων, έγινε με τη Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου, στο αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Με συμμετοχή που άγγιξε το 90% μεταξύ των μελών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη ΓΣ του σωματείου, μετά από εισηγήσεις του εξουσιοδοτημένου από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, Υπευθύνου Επικοινωνίας και Εκπροσώπου τύπου της Α.Ε.Π. Παναγιώτη Θεοδωρίδη και διαλογική συζήτηση, ψηφίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

  1. η μετατροπή του τμήματος ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του σωματείου σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία  «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  2. ο καθορισμός του ύψους του αρχικού Μετοχικού Κεφαλαίου της Π.Α.Ε. σε 30.000 ευρώ, 1000 μετοχές των 30 ευρώ, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο ως ισχύει σήμερα
  3. ο ορισμός της Προσωρινής εννεαμελούς Διοικούσας επιτροπής, κατά το άρθρο 64 ν. 2725/99, την οποία αποτελούν οι:

Αποστολίδης (Κούλης) Κυριάκος, (επικεφαλής επιτροπής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ), Αλεξανδρίδης Χαράλαμπος, (εκπαιδευτικός), Εμμανουηλίδης Αναστάσιος (Υπάλληλος ΔΕΗ), Ζερβανταρίδης Αντώνιος (ελεύθερος επαγγελματίας), Κουσίδης Δημήτριος (ελεύθερος επαγγελματίας), Κυριακίδης Κωνσταντίνος (ελεύθερος επαγγελματίας, Αναπληρωτής Δημάρχου Κοζάνης), Παπαδόπουλος Ζήσης (συνταξιούχος), Σαρασίδης Κωνσταντίνος (συνταξιούχος εκπαιδευτικός), Χλιάπας Ιωάννης (ελεύθερος επαγγελματίας)

Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, Θωμάς Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

‘’Είναι μια ιστορική μέρα η σημερινή για την ομάδα μας. Είναι μια ιστορική Γενική Συνέλευση. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, για να δημιουργηθεί η ΠΑΕ.

Σήμερα όλοι και όλες, εδώ στο Αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Και το κυριότερο, θα δώσουμε την υπόσχεση, ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να σηκώσουμε την ΑΕΠ ακόμη ψηλότερα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι δυσκολίες υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.

Δε ζούμε έξω από αυτή την κοινωνία. Όμως, μήπως αυτή η ομάδα σε πείσμα των καιρών, δεν είναι αυτή που κατάφερε για πολλούς το ακατόρθωτο;

Και το κατάφερε γιατί είχε κυρίως δύο στοιχεία. Την μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει και την διαχρονική ενότητα’’.

Στο χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση, ο επικεφαλής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, Κούλης Αποστολίδης, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την τιμητική αυτή πρόσκληση των ανθρώπων της Α.Ε.Π. αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: ‘’Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκομαι διοικητικά στο ποδόσφαιρο σε επαγγελματική κατηγορία. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι η θητεία της συγκεκριμένης επιτροπής να έχει μικρή διάρκεια, μιας και θα πάψει να υφίσταται με τη σύσταση της της Π.Α.Ε. Είπα χωρίς δεύτερη σκέψη το ναι, αφενός μεν γιατί γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια περίπου τους ανθρώπους που υπηρετούν αυτή την ομάδα και με κέρδισε η οργάνωση, ο τρόπος λειτουργίας, η φιλοσοφία, η αγάπη για αυτό που κάνουν και αφετέρου δε κατάγομαι από ένα χωριό της Κοζάνης, τον πανέμορφο Λεβέντη, γεγονός το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκομαι πολύ συχνά εδώ. Αυτή την ομάδα της Κοζάνης λοιπόν, θα πρέπει να την αγκαλιάσει όλος ο Νομός, γιατί όχι η Δυτική Μακεδονία, μιας και φέτος θα είναι στην περιφέρεια μας ποδοσφαιρικά, η μοναδική εκπρόσωπος μας σε επαγγελματική κατηγορία. Με αυτά που έχω δει έως σήμερα, από τους ανθρώπους της Α.Ε.Π.  είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Εύχομαι με τις όποιες γνώσεις μου, με την όποια εμπειρία μου,  να συνδράμω και εγώ από πλευράς μου και φυσικά μαζί με τα υπόλοιπα άξια μέλη τα οποία απαρτίζουν την προσωρινή διοικούσα’’.

Μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυση της ομάδας μέχρι και σήμερα, έκανε το μέλος της προσωρινής διοικούσας Κώστας Σαρασίδης, το πρεσβύτερο σε ηλικία μέλος αυτής, εμφανώς συγκινημένος για την ιστορικότητα της στιγμής αλλά και τις επιτυχίες της ομάδας.

Στη Γενική Συνέλευση της Α.Ε.Π. το παρόν έδωσε ο Χρήστος Σάββας, προβαίνοντας σε χρήσιμες επισημάνσεις, απόσταγμα της εμπειρίας του, μιας και υπηρέτησε και υπηρετεί, από θέσεις ευθύνης το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ανώτερα επίπεδα. Τις ευχές του για επιτυχία στις εργασίες της Γ.Σ. της Α.Ε.Π. επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και Μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με επιτυχία κράτησε τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης  το προεδρείο αυτής, το οποίο αποτελούσαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Π.  Λάζαρος Κωτίδης και ο Γεν. Γραμματέας της Διοίκησης του Ερασιτέχνη, Ιωάννης Αραβόπουλος.

Η πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, έχει οριστεί για το βράδυ της Παρασκευής στις 10 Ιουλίου 2020.

Ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Σαμαρίνας, για το θέμα των
μεταναστών, πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη κοινότητα
με την παρουσία των τοπικών αρχών, την Κυριακή 5 Ιουλίου. “Το
μεταναστευτικό έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Αυτό το χωριό
έχει χτιστεί πολλά χρόνια πριν από μας κι εμείς πρέπει να το
παραδώσουμε καθαρό στις επόμενες γενιές.”, είπε μεταξύ άλλων η
δικηγόρος καταγόμενη από τη Σαμαρίνα, Νικολέτα Μπασδέκη και
πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης .
Η κα Μπασδέκη σημείωσε ακόμη πως
:“Το χωριό μας δεν αντέχει άλλο αυτό το πράγμα που συμβαίνει.
Δεν μπορεί να αλλοιωθεί η τοπική κοινωνία. Καλέσαμε τους τρεις
παράγοντες του νομού μας, προκείμενου να δεσμευτούν και να
δώσουν λύση για να μη γίνουμε ξένοι στον τόπο μας. Για να μείνει
ο τόπος μας, δικός μας.
Καλοί είναι οι μετανάστες, αλλά εμείς πρέπει να αισθανόμαστε την
ασφάλεια που αισθανόμασταν πάντα στη Σαμαρίνα.
Έχουμε μια ηθική υποχρέωση. Αυτό το χωριό να μην το
αλλοιώσουμε. Του χρόνου μπορεί να γίνει εδώ τζαμί.
Μια χαρά είναι οι ανθρώπου αυτοί, αλλά ο νομός Γρεβενών και δη η
Σαμαρίνα δεν μπορεί να γίνει η χωματερή του προσφυγικού και
μεταναστευτικού προβλήματος”.

«Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι με την κυβέρνηση για τη
δημιουργία Κλειστής Δομής στο Δήμο Γρεβενών. Εάν
συνηγορήσουμε σε αυτή την ενέργεια θα μας βρίζουν οι επόμενες
γενιές καθώς μια τέτοια απόφαση θα μας ταλανίζει για πάρα πολλά
χρόνια». Αυτό ξεκαθάρισε το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουλίου 2020
ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης στο πλαίσιο της
Λαϊκής Συνέλευσης που έγινε στην ορεινή Κοινότητα της Σαμαρίνας
με αφορμή το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.
Ο κ.Δασταμάνης, αναγνωρίζοντας τον αυξημένο πληθυσμό
προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενείται σε ξενοδοχεία του
χωριού, σημείωσε ότι «η σταδιακή αποσυμφόρηση των Ορεινών

Γρεβενών θα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από τη Σαμαρίνα» ενώ
επανέλαβε τη σταθερή του θέση περί αναλογικότητας και δίκαιης
κατανομής των ροών σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
που θα γίνει πράξη μόνο με την άμεση εφαρμογή της
Πρωθυπουργικής υπόσχεσης του 1%. «Ακόμη και σε επίπεδο
Περιφερειακών Ενοτήτων, όπως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο
αρμόδιος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης
Μηταράκης στην πρόσφατη συνάντηση της Αθήνας», σημείωσε ο
Δήμαρχος Γρεβενών.Επιπλέον, καυτηρίασε το γεγονός ότι τόσο η
προηγούμενη όσο και η τωρινή Κυβέρνηση συνεχίζουν να στέλνουν
πρόσφυγες και μετανάστες μόνο στα Γρεβενά και όχι για
παράδειγμα στη γειτονική Κοζάνη που είναι πληθυσμιακά πολύ
μεγαλύτερη. «Κανονικά μας αναλογούν μόλις 260 άτομα βάση του
μονίμου πληθυσμού του Δήμου μας και όχι 1315 που διαμένουν
σήμερα σε 24 ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής μας»,
επεσήμανε από το βήμα ο κ. Δασταμάνης.
Θανάσης Τέγος

Σελίδα 1 από 602
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ