Μετρήσεις με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ  ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ  ΔΙΕΥΛΕΥΣΗ  ΚΥΡΙΩΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 

Ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δυτικής Μακεδονίας κ. Πασχάλης Οικονομίδης σχολίασε στην σελίδα της Περιφέρειας στο Facebook τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στη Γέφυρα των Σερβίων.

 ‘Ως γνωστόν η Περιφέρεια έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της διερεύνησης των παραμορφώσεων της Γέφυρας των Σερβίων.

Είναι γεγονός ότι όλες οι Γέφυρες με την πάροδο των χρόνων υφίσταται αλλοιώσεις που επηρεάζουν την φέρουσα ικανότητά τους.

Η Γέφυρα μας, μετά από μισό περίπου αιώνα από την κατασκευή της, θεωρείται ήδη καταπονημένη και θα χρειαστεί διορθωτικές κινήσεις με μια καλή συντήρηση.

Ήδη η Περιφέρεια δια των Τεχνικών Υπηρεσιών της έχει προσλάβει εξειδικευμένο Τεχνικό Σύμβουλο να διερευνήσει την όλη κατάσταση και να προτείνει τεχνικές λύσεις.

Την όλη διαδικασία συνεπικουρεί το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και η ΔΕΗ...

Την προηγούμενη Πέμπτη βρεθήκαμε στη γέφυρα όπου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις, με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, για το πως επηρεάζεται η γέφυρα κατά την διέλευση των οχημάτων, κυρίως των βαρέων.

Ήταν η δεύτερη εξέταση που πραγματοποιήθηκε και θα επακολούθησει και άλλη την επόμενη εβδομάδα...

Στην συγκεκριμένη διαδικασία της Πέμπτης συμμετείχαν ο κ. Κατάκαλος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο, ο κ. Πανέτσος εκ μέρους της ΕΓΝΑΤΊΑΣ, εκπρόσωπος του Τεχνικού Συμβούλου, ο κ. Καναρτζής από την ΔΕΗ, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Τζιούτζιος και βέβαια ο ακούραστος και πάντα πρόθυμος Ηλίας Γιαννόπουλος τμηματάρχης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, με τον συνεργάτη μας κ. Αθεμίδη...”

ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ