Tharos

Tharos

Προσκαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας στην ημερίδα με Θέμα: «Ενημέρωση για τους κινδύνους εθισμού στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια – Προτάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019στην αίθουσα του Συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης, από τις 12.00 μ.μ. έως τις 14.00 μ.μ.

Εισηγητής ο Παιδοψυχίατρος κ. Αθανάσιος Μανακίτσας.

Στόχος της ημερίδας είναι ενημέρωση των νέων μας και των γονέων τους για τους κινδύνους εθισμού στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων που επηρεάζουν τη σχολική ετοιμότητα.

Με εκτίμηση

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Λιβαδεριωτών Κοζάνης

Παράταση μέχρι 31/12/2019, προκειμένου οι νέες δημοτικές αρχές να καταθέσουν προτάσεις για τη δημιουργία καταφυγίων για τα αδέσποτα ζώα.

Κακόβουλη προπαγάνδα και παντελή άγνοια καταλογίζει το υπουργείο Εσωτερικών στη Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας για την ανακοίνωσή της σχετικά με τη χρηματοδότηση των δήμων για καταφύγια αδέσποτων ζώων.

Η Συνομοσπονδία κατηγορεί το υπουργείο ότι προχώρησε στη μείωση κατά 5 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση των δήμων της χώρας, μέσω της πρόσκλησης για την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» .

Το υπουργείο Εσωτερικών απαντά ότι η πρόσκληση προς τους δήμους για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων είχε λήξει στις 31/10/2019 με μηδενική συμμετοχή.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, στις 18 Σεπτεμβρίου, δόθηκε παράταση μέχρι 31/12/2019, προκειμένου οι νέες δημοτικές αρχές να καταθέσουν προτάσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας ότι όποια πρόταση κατατεθεί θα χρηματοδοτηθεί.
«Τα υπόλοιπα είναι απλώς κακόβουλη προπαγάνδα σε βάρος του υπουργείου Εσωτερικών ή παντελής άγνοια», καταλήγει στην απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Κορεντσίδη έχει θέσει τον «πήχη» ψηλά κι επιθυμεί να διοργανώσει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα κάνουν τη διαφορά, επιδιώκοντας οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Καστοριάς να περάσουν μοναδικά Χριστούγεννα.

Όπως γράψαμε και σε παλαιότερη μας ανάρτηση, φέτος θα δούμε επιτέλους «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», όπου σύμφωνα με πληροφορίες του SVOURA, θα ανοίξει τις πύλες του τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Οι διοργανωτές του θεματικού πάρκου στην έναρξη που θα γίνει με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ετοιμάζουν και μεγάλη συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Σύντομα αναμένεται να βγουν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις από τον Δήμο Καστοριάς.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο συνταξιούχος υπάλληλος της Νομαρχίας Κοζάνης Τεντόγλου Δημήτριος με καταγωγή από το Φελλί Γρεβενών.

Τον αποχαιρετούμε σήμερα Παρασκευή, 15-11-2019 και ώρα 11.00 π.μ στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Κοζάνης.

Θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε πάντα.

Η οικογένειά σου, οι συγγενείς σου και οι φίλοι σου

Η 17 Νοέμβρη κάθε χρόνο αποτελεί ημέρα μνήμης του ηρωικού ξεσηκωμού της νεολαίας, και συνολικά του ελληνικού λαού, απέναντι στο 7χρονο δικτατορικό και φασιστικό καθεστώς.

Η αντίσταση απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης, έμπνευσης και παραδειγματισμού για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. 

46 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας. Πολλά από τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες για τη διεκδίκησή τους.

Ο αγώνας, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για δημόσια ασφάλιση, για δημόσια δωρεάν υγεία, για ουσιαστική και ποιοτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για προάσπιση και διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, παραμένει αταλάντευτος.

Στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία, τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση και η προστασία του περιβάλλοντος να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να φαλκιδεύονται, το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση να περιορίζονται.

Οι αντοχές, όμως, της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάστηκαν σκληρά από την μακροχρόνια οικονομική κρίση καθώς τα πιο ευάλωτα και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας επωμίστηκαν τα βάρη αυτών των άδικων πολιτικών, που ασκούνται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Τα υπερκέρδη των τραπεζών, η κερδοσκοπία των χρηματιστηριακών κεφαλαίων, η παγκοσμιοποίηση των αγορών, το καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης, δημιούργησαν την κρίση και όχι τα δήθεν υπερβολικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης με πίστη στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουμε ανυποχώρητοι των αγώνα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που και αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες.

Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε τα διαχρονικά αιτήματα των αγώνων του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία. Να προασπισούμε τα δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν και να τα διευρύνουμε.

Είναι χρέος μας να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό παρόν μνήμης αλλά και συνεχούς αντίστασης και αγώνα για πραγματική δημοκρατία.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019

Κεντρική Πλατεία Κοζάνης ώρα 11:30΄ π.μ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

Το ΣΕΕΕΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών:

 • Στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 7:00μμ στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η αδίστακτη κυβέρνηση της ΝΔ ύστερα και από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα που έδωσε «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και διέπραξε ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος των συνδικαλιστικών και κεκτημένων των εργαζομένων, έρχεται τώρα να βάλει στο στόχαστρο για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε με πρόσχημα την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό!

Τα 10 σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος βάζουν στον στόχαστρο αποκλειστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε, αξιοποιώντας και νέους εκβιασμούς για νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια. Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε με το σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε πήγαινε χέρι – χέρι. Μόνο να δει κανείς την τελευταία 15ετία μπορεί να αναληφθεί ότι οι αυξήσεις 150% στην τιμή του ρεύματος συνοδεύτηκαν και με ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με φουσκωμένα από κέρδη την ΔΕΗ Α.Ε.

Στο όνομα της ευελιξίας και της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ Α.Ε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιδιώκει:

 • Να καταργήσει την μόνιμη εργασία στην ΔΕΗ Α.Ε, καθώς καταργείται στους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους η μονιμότητα και έτσι σε λίγα χρόνια μέσα και από τις συνταξιοδοτήσεις και τις απολύσεις θα καταργηθεί πλήρως η μόνιμη εργασία.
 • Να ισοπεδώσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε αφού καταργεί με το έτσι θέλω το μέτρο που περιλάμβανε η ΣΣΕ για μειωμένο τιμολόγιο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της επιχείρησης.
 • Με «εθελούσιες» και απολύσεις, και ένα «σύστημα κινητικότητας» να μειώσει δραματικά τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.
 • Τον καθορισμό από μια «επιτροπή αμοιβών και προσλήψεων» το ύψος του μισθού και των δικαιωμάτων των νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων και όχι από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
 • Την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ
 • Την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και του δουλεμπορίου των εργολαβιών.
 • Στήριξη με διάφορους τρόπους και άλλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το κλείσιμό ή πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων όπως σχεδιάζεται και επιβάλλεται από τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη των μονοπωλίων θα φέρουν και νέα δεινά για το λαό και τους εργαζόμενος συνολικά στην Δυτική Μακεδονία. Από τις εξελίξεις πλέον και ο κάθε καλοπροαίρετος μπορεί να αντιληφθεί πως η ανάπτυξη που μας αναγγέλλουν προϋποθέτει την δική μας ισοπέδωση, το τσάκισμα μας για να βγάζουν αυτοί ακόμα περισσότερα κέρδη.

Το σωματείο μας καλεί κάθε εργαζόμενο στην ΔΕΗ Α.Ε να σηκώσει το ανάστημα του, να οργανώσει την πάλη και τον αγώνα του μαζί με τους συναδέλφους του, να δείξει την δύναμη του μέσα από την οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς και μέσα από την συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που επιβάλλεται να αναπτυχθούν.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

– Να μην κλείσει – Να μην πωληθεί καμία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείο. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ

– Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΔΕΗ Α.Ε- Όχι στις εθελούσιες εξόδους.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού στην ΔΕΗ Α.Ε (8μηνα-2μηνα, εργαζόμενοι σε εργολάβους). Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

– Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε. Καμία μείωση μισθού.

– Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, να γίνει διαγραφεί των συσσωρευμένων χρεών νοικοκυριών, ανέργων, άπορων, χαμηλόμισθων. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Τσόντζα 3 (2ος Όροφος ) στην Κοζάνη (πίσω από την Εθνική Τράπεζα), στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτ. Μακεδονίας.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Π.Δ. 75/2011, είναι η εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα, καθώς και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.

Με εκτίμηση

Ο πλειοψηφών σύμβουλος

Κυριάκος Μιχαηλίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κοζάνης

Πολύφερνη νύφη για τις επενδύσεις στις ΑΠΕ αναδεικνύεται η ΔΕΗ καθώς εκεί και κυρίως στα φωτοβολταϊκά εστιάζεται το ενδιαφέρον των Κινέζων. Από την άλλη πλευρά αναμένεται να καταστεί σύνθετη η διαχείριση των νέων ενδιαφερομένων επενδυτών, καθώς υπάρχουν και προχωρημένες επαφές με την RWE.Το ζήτημα είναι ποιές θα είναι οι συμμαχίες στις οποίες η επιχείρηση θα δώσει βάρος για την γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη στις ΑΠΕ. Αν οι ΑΠΕ αποτελέσουν ένα πεδίο στο οποίο θα υπάρξει ένας συναγωγνισμός επενδυτικών επιλογών, η ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση αφορά την μετατροπή της Πτολεμαϊδας VI σε μονάδα βιομάζας.

Η πρόταση προέρχεται από Shanghai Electric η οποία έχει προτείνει την ανάληψη και του χρηματοδοτικού πλάνου.

Η Shanghai Electric Power είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη εισηγμένη εταιρία που αναπτύσσει από την Αιολική και Ηλιακή ενέργεια και σταθμούς φυσικού αερίου υψηλής αποτελεσματικότητας, μέχρι τεχνολογίες αναβάθμισης λιγνιτικών, ανθρακικές και πυρηνικές μονάδες.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στα ορυχεία, την αποθήκευση άνθρακα και στη ναυτιλία, ενώ έχει προχωρήσει σε επενδύσεις και στο Mαυροβούνιο.

Η αξιοποίηση της βιομάζας πάντως σε άνθρακα έχει υλοποιηθεί από την Ontario Power Generation (OPG). Αυτή αξιοποιεί την βιομάζα για να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα, όπως έκανε στο τρίτο τμήμα του Thunder Bay μετασχηματίζοντας την μονάδα από άνθρακα σε βιομάζα κατά 100% χρηισμοποιώντας εκρηγνυόμενα ξύλινα σφυρίδια (wood pellets)

O μετασχηματισμός υλοποιήθηκε με ένα κόστος κεφαλαίου περίπου στα 30 δολάρια/KW και απέδειξε την βιωσιμότητα αυτής της προσέγγισης σε συνολικό βαθμό.

Παράλληλα στην τελική ευθεία μπαίνει η short list για την επιλογή του συμβούλου μεταφοράς παγίων στον υπό μερική ιδιωτικοποίηση νέο ΔΕΔΔΗΕ.

Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 9 επενδυτικές τράπεζες, παρουσία όλων των μεγάλων διεθνών ονομάτων.

www.worldenergynews.gr

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημαρχείο (Πλ. Νίκης 1) τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης πάνω στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1. Έγκριση ή μη του από 05.11.2019 Πρακτικού Ελέγχου Κατάθεσης των Δικαιολογητικών του προσωρινού μειοδότη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και κατακύρωση, για την «Οικιστική αναβάθμιση Δ.Ε. Ελίμειας» προϋπολογισμού 580.000,00 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 159/2019.

 1. Έγκριση ή μη του από 05.11.2019 Πρακτικού Ελέγχου Κατάθεσης των Δικαιολογητικών του προσωρινού μειοδότη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και κατακύρωση για την «Παροχή υπηρεσιών συμβούλων υποστήριξης-οργάνωσης-λειτουργίας προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς» προϋπολογισμού 37.796,32 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 158/2019.

 1. Έγκριση ή μη του από 06.11.2019 Πρακτικού Ελέγχου Κατάθεσης των Δικαιολογητικών του προσωρινού μειοδότη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και κατακύρωση για την «Εργασίες περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς» προϋπολογισμού 35.131,20 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 157/2019.

 1. Έγκριση ή μη του από 05.11.2019 Πρακτικού Ελέγχου Κατάθεσης των Δικαιολογητικών του προσωρινού μειοδότη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και κατακύρωση για την «Παροχή υπηρεσιών στείρωσης – ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και επίβλεψης λειτουργίας ενδιαιτήματος Δήμου Κοζάνης» προϋπολογισμού 34.207,88 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 189/2019.

 1. Έγκριση ή μη του από 24.10.2019 Πρακτικού Ελέγχου Κατάθεσης των Δικαιολογητικών των προσωρινών μειοδοτών της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και κατακύρωση για τις «Εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης θεομηνιών ΔΕ Κοζάνης» προϋπολογισμού 70.430,76 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 154/2019.

 1. Έγκριση ή μη τoυ από 11.11.2019 Πρακτικού Ελέγχου Αποσφράγισης και Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Προμηθειών και Γενικών Υπηρεσιών, για την «Προμήθεια Μηχανολογικού εξοπλισμού Δήμου Κοζάνης» προϋπολογισμού 439.598,60 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 49/2018.

 1. Έγκριση ή μη 1ης παράτασης (οριακή προθεσμία) συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Διαμορφώσεις & Αποκαταστάσεις ΚΧ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ & ΠΑΡΚΑ) ΑΙΑΝΗΣ, ΡΥΜΝΙΟΥ & ΞΗΡΟΛΙΜΝΗΣ» προϋπολογισμού «Διαμορφώσεις & Αποκαταστάσεις Κ.Χ. (Πλατείες & Πάρκα)» προϋπολογισμού 120.000.00 ευρώ με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 65/2018.

 1. Αποδοχή ή μη δωρεάς ποσοστών εξ αδιαιρέτου οικοπέδου ιδιοκτησίας Δελλοπούλου Χρυσαυγής, Δελλοπούλου Βασιλικής και Δελλόπουλου Αριστείδη, εμβαδού 343,91 τ.μ. στην Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης

 1. Αποδοχή ή μη δωρεάς ποσοστών εξ αδιαιρέτου οικοπέδου ιδιοκτησίας Κύρου Φωτεινής, Καραστέργιου Αικατερίνης και Βαγδάτη Ευαγγελίας εμβαδού 343,91 τ.μ. στην Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης»

 1. Έγκριση ή μη για νομική στήριξη του κ. Δεσποτίδη Κων/νου του Αθανασίου πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης.

 1. Έγκριση ή μη τροποποίησης της με αριθμ. πρωτ. 23320/30.07.2019 σύμβασης για την «Προμήθεια τροφίμων (είδη ιχθυοπωλείου, ελαιόλαδο, είδη παντοπωλείου)» ποσού 57.144,59 ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία «Ν.ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»

 1. Έγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας οδών εκτός σχεδίου πόλης Κοζάνης» προϋπολογισμού 247.899,99 ευρώ με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 191/2018.

 1. Έγκριση ή μη μετακίνησης του Δημάρχου κ. Μαλούτα Λάζαρου στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό στα Τρίκαλα, στις 12.11.2019.

 1. Έγκριση ή μη πρώτου (1ου) Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) και του πρώτου (1ου) Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ) του έργου «Πιλοτική δράση ¨ΕΜΑΥΤΙΩΝ¨ – Διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος 2ου & 5ου Γυμνασίου Κοζάνης» προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 109/2018

 1. Έγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) του έργου «Επισκευή σκαλοστασίων και νεκροταφείου πόλης Κοζάνης» προϋπολογισμού 399.979,60 ευρώ με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 260/2018.

 1. Έγκριση ή μη πρώτου (1ου) Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) και του πρώτου (1ου) Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων εργασιών (ΠΚΤΜΝΕ) του έργου «Οικιστική & Περιβαλλοντική αναβάθμιση Τ.Κ. Δ.Ε. Ελλησπόντου, Δ.Ε. Δημ. Υψηλάντη, Πτελέας, Οινόης» προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 142/2017

 1. Τροποποίηση ή μη της με αριθμό 322/2019 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για την «Κατασκευή μονώροφου κτιρίου με υπόγειο – 15ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης» προϋπολογισμού 1.350.000,00 ευρώ μαζί με ΦΠΑ 24% και αριθμό μελέτης 108/2012

 1. Έγκριση ή μη τροποποίησης της με αριθμ. πρωτ. 28463/17.09.2019 σύμβασης για τις «Υπηρεσίες Φύλαξης Αμαξοστασίου του Δήμου Κοζάνης» ποσού 88.052,40 ευρώ με ΦΠΑ 24 %.

 1. Αιτήσεις – Έγγραφα- Ανακοινώσεις.

Εμπορικοί επισκέπτες από 17 χώρες (Αλβανία, Αρμενία, Καναδάς, Εσθονία, Γεωργία, Ελλάδα, Καζακστάν, Σκόπια, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ) έδωσαν το «παρών» στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας τη 2η ημέρα του 4th Fur Shopping Festival, όπου 70, περίπου, γουνοποιητικές επιχειρήσεις εκθέτουν τα υψηλής μόδας και ποιότητας προϊόντα γούνας που διαθέτουν.

Οι εμπορικοί επισκέπτες και τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ακόμη fashion shows, με τις εξαιρετικές δημιουργίες των γουνοποιητικών επιχειρήσεων – εκθετών.

Το 4ο FSF επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, τον οποίο συνόδευε η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου. Με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΥΠΕΞ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το branding και την εξωστρέφεια των γουνοποιητικών επιχειρήσεων με τη διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, του δημάρχου Καστοριάς και πρώην προέδρου του Συνδέσμου, Γιάννη Κορεντσίδη, φορέων της γούνας και του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ παρούσα, επίσης, ήταν η διευθύντρια του ENTERPISE GREECE κ. Αντέλα Στεργίου.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, τόσο ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος του Enterprise Greece όσο και η κ. Αντωνίου τόνισαν πως αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης να υποστηρίξει τα εξαγώγιμα και δη Μακεδονικά προϊόντα, ένα εκ των οποίων είναι και η γούνα. Ο πρόεδρος του Σ.Γ.Κ., Αποστόλης Τσούκας, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για το ενδιαφέρον τους, έθεσε στον κ. Δημητριάδη χρόνια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο σε θέματα εξαγωγών και προώθησης των προϊόντων γούνας, ζητώντας την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων. Το «παρών» στο FSF έδωσαν επίσης οι δύο βουλευτές του νομού Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας και Ολυμπία Τελιγιορίδου, και οι αντιπεριφερειάρχες, Δημήτρης Σαββόπουλος, Κάλι Κυριακίδου και Γιώργος Βαβλιάρας, στο πλαίσιο του Αγιασμού που τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, Σεραφείμ, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Σελίδα 1 από 478
Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ