Μελέτες της ΑΝ.ΚΟ. και του ΕΚΕΤΑ υπέδειξαν το φυσικό αέριο ως εναλλακτική της Πτολεμαΐδας 5 για την τηλεθέρμανση

By Σεπτεμβρίου 19, 2019

Το σάλο που προκάλεσε η πρόσφατη αποκάλυψη του energypress για την προοπτική τροφοδότησης της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας με φυσικό αέριο και τα όσα άλλα έγιναν γνωστά περί του θέματος επιχειρεί να καταλαγιάσει η ΔΕΤΗΠ με ανακοίνωσή της.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, όσα έφερε στο φως το ρεπορτάζ επιβεβαιώνονται πλήρως, με τη ΔΕΤΗΠ ουσιαστικά να επισημαίνει ότι το φυσικό αέριο αποτελεί επιλογή εφεδρείας, με τη βασική επιλογή να παραμένει η Πτολεμαΐδα 5.

Μάλιστα, η ΔΕΤΗΠ αποκαλύπτει ότι έχει ήδη εγκρίνει τη λύση του φυσικού αερίου ως εφεδρεία, μετά από μελέτες αξιολόγησης που εκπονήθηκαν από την ΑΝ.ΚΟ. και το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές οικονομοτεχνικές αναλύσεις των Υπηρεσιών της ΔΕΤΗΠ.

Ως προς τη σύνδεση της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας με την Πτολεμαΐδα 5, εξάλλου, σημειώνεται ότι η διάθεση της απαιτούμενης δημόσιας δαπάνης για τη συγχρηματοδότηση των έργων, προκειμένου αυτά να ολοκληρωθούν έγκαιρα, ακόμα αναμένεται. Το γεγονός αυτό εύλογα ενισχύει τους προβληματισμούς όσων ανησυχούν για το άμεσο μέλλον της τηλεθέρμανσης.

Κι αυτό γιατί η επικείμενη απόσυρση του ΑΗΣ Καρδιάς, σε συνδυασμό με τα πολλά ερωτηματικά σχετικά με το πότε η Πτολεμαΐδα 5 θα συνδεθεί στο σύστημα και με τι όρους, διαμορφώνει ένα μάλλον θολό τοπίο για την τηλεθέρμανση.

Όπως αποκάλυψε το energypress, το εναλλακτικό σενάριο του φυσικού αερίου δουλεύεται εδώ και λίγους μήνες, με συνεχείς επαφές μεταξύ ΔΕΤΗΠ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΑ. Το κόστος των απαιτούμενων έργων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ και ο ΔΕΣΦΑ καλείται πλέον να δώσει το τελικό ΟΚ, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση του φυσικού αερίου του ΤΑΡ.

energypress.gr

Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ