Νίκος Χαρδαλιάς από την Καστοριά: “Έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του πρώτου γύρου”

 «Έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά την Τετάρτη, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής. Η ΠΕ Καστοριάς μπήκε ήδη σε lockdown όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας:

Αξιολογήσαμε την κατάσταση. Έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του πρώτου γύρου.  Σε κάθε περίπτωση κάνω έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμορφωθούν απόλυτα με τα μέτρα. Να φοράμε όλοι μάσκα και να κρατάμε τις αποστάσεις. Τα επόμενα 24 είναι πολύ σημαντικά”.

Παράλληλα, σε επίπεδο 3 μπήκαν  από χθες Πέμπτη Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα,  και Βοιωτία.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, για την αξιολόγηση της κατάστασης αναφορικά με τα κρούσματα covid, παρέστη ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Καστοριάς ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για την κινητοποίηση και την ετοιμότητα του Δήμου Καστοριάς κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά και για τη σημερινή συγκυρία, καταθέτοντας τους προβληματισμούς του και ζητώντας επιτακτικά να δοθεί χρόνος λίγων ημερών, προτού παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, θεωρώντας ότι δείκτες και αριθμοί που αυτή τη στιγμή δείχνουν ανησυχητικοί, θα εξομαλυνθούν με την αυστηρή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

“Η περιοχή μας, που είναι ήδη επιβαρυμένη οικονομικά, δεν αντέχει ένα νέο οριζόντιο μέτρο από μία πιθανή απόφαση για μετάβαση στο Επίπεδο 4, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη σημερινή κατάσταση, επιφέροντας ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία ”, τόνισε ο Γιάννης Κορεντσίδης στον κ. Χαρδαλιά.

Δήλωσε δε για μία ακόμη φορά ότι ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται σε ετοιμότητα και πλήρη εγρήγορση, για οτιδήποτε αποφασιστεί και απαιτηθεί, λειτουργώντας με όλες τους τις υπηρεσίες και τις δομές, όπως και την πρώτη φορά, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής μας.

Αντιλαμβανόμενος δε την κρισιμότητα της κατάστασης για τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης κάνει έκκληση προς όλους να συμμορφωθούν απόλυτα με τα μέτρα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των επιδημιολόγων για να σταματήσει το ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων ημερών.

 

Θανάσης Τέγος


Image
Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΣ
THARROSLOGO
ΤΑΓΑΡΑΣ

Στοιχεια επικοινωνιας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Δυτικής Μακεδονίας

  Τσόντζα 2 Κοζάνη

  +30 2461038611

  +30 2461034611

  tharos@otenet.gr

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

Εφημερευοντα Φαρμακεια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΟΖΑΝΗΣ