Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2011 12:55
Δεν υπάρχει χειρότερος βραχνάς από το να είσαι διαχειριστής πολυκατοικίας αυτό τον καιρό. Τι κρίση και μνημόνια. Κουροφέξαλα. Εδώ μιλάμε για τετραγωνισμό του κύκλου. Όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με πολυκατοικίες χωρίς χρονομέτρηση μιλάμε για τρέλα. Θα θυμάστε ότι στις πολυκατοικίες αυτές επικρατεί η κάθετη διάταξη. Δηλαδή ξεκινάνε σωλήνες ζεστού νερού και σε κάθε όροφο τροφοδοτούν ένα συνήθως σώμα. Έτσι για να διακοπεί η σύνδεση πρέπει να σφραγιστούν όλα τα σώματα του ορόφου διαδικασία καθόλου αξιόπιστη. Εξ άλλου και η επιβολή του 30% συνήθως δεν τηρείται έτσι ο πονηρός ζεσταίνεται με ένα απλό ηλεκτρικό σώμα όταν η οροφή και οι γύρω τοίχοι είναι ζεστοί!
Παραβρεθήκαμε λοιπόν σε μια συνέλευση παλιάς πολυκατοικίας. Θέμα οι ώρες θέρμανσης.
- Κυρίες και κύριοι πέρυσι καίγαμε οκτώ ώρες φέτος πρέπει να περιοριστούμε στις πέντε και του χρόνου έχει ο Θεός .
- Ο Θεός μπορεί να έχει αλλά τα δίνει αλλού!
- Ακούω προτάσεις .
- Τρεις με πέντε το μεσημέρι και οκτώ με έντεκα το βράδυ.
- Και τα παιδάκια το πρωί πως θα πάνε σχολείο;
- Και τι μας νοιάζει για τα δικά σου τα παιδιά. Μαζί τα κάναμε:
- Κύριε , η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να σας κτυπήσω.
- Η δική μου όμως το επιτρέπει Έλα εδώ αν σου βαστάει!
- Κύριοι δεν θα λύσουμε εδώ τις διαφορές. Ήρθαμε να βρούμε μια λύση. Προτείνω να κόψουμε μια ώρα το βράδυ και να την βάλουμε το πρωί.
- Και γιατί να κόψουμε ώρες πετάχτηκε η κυρία του ρετιρέ. Εμείς κρυώνουμε.
- Γιατί δεν έχουμε όλοι λεφτά σαν τον άντρα σου τον κλέφτη.
- Τι είπες βρε τσόλι που θα πείς τον άντρα μου κλέφτη.
- Κυρίες μου σας παρακαλώ. Όποιος θέλει περισσότερη θέρμανση ας βάλει συμπληρωματική. Εδώ μιλάμε για την υποχρεωτική.
- Κύριε διαχειριστά εγώ συμφωνώ με τις ώρες άλλα τα λεφτά θα σας τα δώσω το καλοκαίρι!
- Και τι είμαστε εμείς Κοσκωτάδες; Εξ άλλου χρωστάς από πέρυσι.
- Ναι αλλά έμεινα άνεργος.
- Να πας στο χωριό σου αν δεν μπορείς να συντηρήσεις ένα διαμέρισμα πετάχτηκε η κυρία του τρίτου. Εδώ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα Θα σφραγίσουμε τα σώματα , θα πληρώνεις το 30% και κάθε βδομάδα θα έρχομαι απροειδοποίητα να βλέπω αν είναι κλειστά!
- Δεν πας καλύτερα να βλέπεις τον αδελφό σου στη φυλακή;
Προς στιγμή απειλήθηκε γενική σύρραξη που αποφεύχθηκε χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Έτσι είναι όταν οι άνθρωποι είναι κοντά , τα αγκάθια τους πονάνε και τούτη η κρίση απελευθερώνει οργή που ενίοτε στρέφεται και σε αθώους . Το να μπορεί κάποιος να διατηρεί την ανθρωπιά του σε χαλεπούς καιρούς είναι εξαιρετικά δύσκολο και το να βοηθάμε κάποιον που δεν τα φέρνει βόλτα σχεδόν κατόρθωμα ιδίως όταν κόβουμε το ψωμί από τα ίδια μας τα παιδιά μια και το δικό μας το έχουμε κομμένο από ενάρξεως μνημονίων. Κατά τά άλλα οι πολιτικοί μας ερίζουν για τον χρόνο των εκλογών λες και το κρύο κάνει διάκριση σε δεξιό και αριστερό. Εδώ όμως φυσάει βαρδάρης κύριοι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, δηλαδή ο βοριάς που τ’ αρνάκια παγώνει. Πόσο μάλλον τους ανθρώπους και ιδίως όσους δεν έχουν προστατευτικό λίπος όπως μερικοί-μερικοί.
Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ.Δ)
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|
ΘΗΤΑ | ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΘΑΡΡΟΣ :: SOCIAL MEDIA
Χρονογραφημα
-
Στον Βαγγέλη που γιορτάζει! Η κοινωνική ατμόσφαιρα, παραμονές του Ευαγγελισμού, θυμίζει τον εθνικό ποιητή: «ήταν όλα σιωπηλά γιατί τα ‘σκιαζε η φοβέρα…» Ίσως πολλά να είχαν διορθωθεί, αν όλοι...
-
Με το δεξί!... Προ έτους, στις δημοσκοπήσεις, το ΠαΣοΚ προηγείτο της ΝΔ γύρω στις 20 μονάδες. Στη συνέχεια πήρε την κατιούσα, η ΝΔ άρχισε να ανεβαίνει, τα κόμματα της Αριστεράς να βλέπουν...
-
Last «haircut»;… O εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής, θείος Αφεντούλης, παρακολουθεί τη μεγάλη πρεμούρα στον τύπο για τη ρύθμιση του χρέους κατά το αγγλικό δίκαιο. Για να μην ξεχνιόμαστε,...
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Εις ωτα μη ακουοντων
-
«Του κουτρούλη ο γάμος» Την περασμένη Κυριακή η Ελληνική σημαία κυμάτιζε περήφανα στην Κωνσταντινούπολη , στην «εις την πόλιν» ή έστω Ισταμπούλ όπως την ονομάζουν οι Τούρκοι . Ένα εικοσιτετράχρονο...
-
«Kακός μπελάς» Tι είναι αυτές οι ταβανόπροκες που πέταξε ο κ. Μιχάλης μας κ. Παπουτσή μας ; Ώστε από τα 2000 άτομα που περιπολούσαν στην Αθήνα, επί υπουργείας σας απέμειναν τα 1300 μόνο...
-
«Κωστής ο πολιτευτής» Ο Κωστής ήταν μοναχογιός βουλευτή Νομού της Κεντρικής Μακεδονίας . Όπως όλοι οι γόνοι βουλευτών , αρχικά ήταν πυρ και μανία με το κατεστημένο και έρεπε προς...
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
DYNAMIC BUSINESS
-
Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων μέχρι τις 17/2/2012 για το πρόγραμμα του Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων Ενόψει τροποποιήσεων όρων του οδηγού της προκήρυξης, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των...
- 1
- 2